Finncon2004, Jyväskylä 10.-11.07.
SuomeksiIn English
UutisetInfoOhjelmaVierailijatMajoitusKartta
Info

Mediainfo

Finnconin tiedotteet:
Finnconin yleistiedote
Kunniavieraat
Animecon
Mexico Fantastico sekä Mexico Fantastico-juliste

Kunniavieraiden valokuvat:
Gwyneth Jones
Robin Hobb
John Clute (kuvan ottaja Paul Brazier)
Toni Jerrman kuva 1 kuva 2 (kuvien ottaja Minna Kumpulainen)


Akkreditointi

Akkreditointi tapahtuu Jyväskylän Kesän sivujen kautta osoitteessa www.jyvaskyla.fi/kesa/media/akkreditointi.php Kohtaan erikoistoivomuksia olisi hyvä lisätä, että akkreditointi koskee Finnconia. Silloin viesti tulee varmasti perille.


Tiedotusvälineille
Julkaisuvapaa

Finncon ’04 Jyväskylän Kesässä 10.-11.7.2004

- Mitä on ekoscifi? Miten fantasiaa kirjoitetaan? Millaisia ovat todelliset keijut tai miten Aku Ankka ja scifi liittyvät yhteen? Muun muassa tämä kaikki selviää fantasian ja scifikulttuurin festivaalilla, joka houkuttelee Jyväskylään tuhansia uusia ja vanhoja alan harrastajia ja ystäviä.


Finncon järjestetään Jyväskylän Kesän yhteydessä nyt kolmatta kertaa. Se on suurin science fiction ja fantasia- tapahtuma Suomessa ja kooltaan suurimpia koko Euroopassa. Tänä vuonna Finnconin yhteydessä järjestetään myös Animecon III, joka käsittelee japanilaista animaatiota ja sarjakuvaa, eli animea ja mangaa. Tapahtumaan odotetaan 2500-3000 kävijää. Tapahtumapaikkana on Jyväskylän yliopiston päärakennus.

Finnconin kunniavieraina ovat kirjailijat Robin Hobb (USA) ja Gwyneth Jones (Iso-Britannia), scifi-tietäjä ja arvostetun suomalaisen scifi-lehden päätoimittaja Toni Jerrman ja tietokirjailija ja kriitikko John Clute (Iso-Britannia). Animeconin kunniavieras on taiteilija yoshitoshi ABe (Japani).

Finncon esittelee spekulatiivista fiktiota laajasti ja kerää yhteen alasta kiinnostuneita harrastajia ja tekijöitä eri puolilta Suomea ja maailmaa. Esillä ovat olleet erityisesti kirjallisuus, mutta myös elokuva, sarjakuvat, kuva- ja teatteritaide, musiikki, sekä tieteisharrastajat itse eli fandom.

Ohjelma sisältää asiantuntijaluentoja, esitelmiä, paneeleja ja elokuvia sekä liveroolipelejä ja työpajoja. Tapahtumaan kuuluu myös oheistapahtumia, kuten Planetaariset visiot-näyttely, manga- näyttely ja naamiaiset. Lisäksi torstaina ja perjantaina 8.-9.7.2004 järjestetään valtakunnallinen scifi- tutkijatapaaminen.

Finncon kiinnostaa erityisesti nuoria, 20-25- vuotiaita, korkeasti koulutettuja scifiharrastajia, mutta kävijöitä on lapsiperheistä eläkeikäisiin. Tapahtuman järjestää Jyväskylän Science Fiction -seura 42 yhteistyössä muiden suomalaisten scifiseurojen ja Jyväskylän Kesän kanssa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Finnconin kotisivut osoitteessa www.finncon.org.
Jyväskylän Kesän sivut osoitteessa www.jyvaskyla.fi/kesa/

Lisätietoja:
Saija Silvennoinen
projektisihteeri
+358 40 5189666
saijas@nic.fi

Henna Laitio
tiedottaja
+358 50 3238441