Finncon2004, Jyväskylä 10.-11.07.
SuomeksiIn English
UutisetInfoOhjelmaVierailijatMajoitusKartta
Ohjelma

Oheisohjelma

Täällä on Finnconin ja Animeconin oheisohjelma.
Myös päiväohjelmassa mainitut työpajat sekä tapaamiset ovat täällä.

Jyväskylän Kesä

Jyväskylän Kesä 6.-11.7. on poikkitaiteellinen festivaali, jonka puheohjelmaan Finnconkin kuuluu. Heidän ohjelmassaan on konsertteja, sanatonta teatteria, kirjallisuutta, elokuvaa, seminaareja, puheohjelmaa, lastenohjelmaa sekä klubeja.

Torstaina ja perjantaina 8.-9.7.

Viides scifi-tutkijoiden tapaaminen
(lisätietoja ja ilmottautumisohjeet sivun lopussa)
Yleisölle avoimet luennot ovat salissa A103, pe 9.7.
Gwyneth Jones klo 12.15 & Robin Hobb klo 13.30
Fantasiapukutyöpaja
Finncon ja Maahinkainen järjestävät fantasiapukutyöpajan 8.-9.7. klo 10.00-16.00. Ilmoittautuminen alkaa vähän myöhässä eli nyt, toivomme osallistujien ilmaisevan kiinnostuksensa mahdollisimman pian, että saamme kurssin pidettyä. Kurssille mahtuu 10 henkilöä. Kurssi pidetään Jyväskylässä Kulttuuriklubi Siperian tiloissa (Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1). Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että pitkän linjan vaatemaakareille.
Kurssilla saat opastusta tiettyjen pukujen tekemistä varten: hame, housut, paita, nyöriliivi, tunika, pitkä mekko tai viitta. Lisäksi kerromme miten saat tehtyä esim. chainmailin tai hienoja koristeita asuihin. Ilmottautuessa pitäisi kertoa mikä näistä asuista kiinnostaa, sillä aikaa ei ole kuin tehdä yksi asu kunnolla.
Apua valinnassa ja kankaan hinta-arviossa saat meiltä. Osallistujat ostavat itse kankaat kurssia varten, vetäjiltä saa tarvittaessa apua oikeanlaisten kankaiden valitsemiseen.
Jos kurssi kiinnostaa, ota heti yhteyttä! Vaikka et tietäisi vielä mitä haluaisit tehdä, kannattaa kysellä.

Perjantaina 9.7.

Suomen Tieteiskirjoittajien tapaaminen
pe klo 16.00-19.00 Jyväskylän Kirjailijatalo, Seminaarinkatu 26 B
Suomen Tieteiskirjoittajien järjestämä Kirjoittatapaaminen on avoin kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille. (Tapahtumaa ei pidä sekoittaa torstaina ja perjantaina järjestettävään Tutkijatapaamiseen.) Kirjallisen iltapäivän aiheena on tällä kertaa "Kirjoittaminen työnä". Osittain englanninkielisen tapahtuman puhujia ovat mm. Gwyneth Jones ja Atro Lahtela. Seremoniamestarina toimii Anne Leinonen.
Aloittelubileet
Ravintola Sohwilla. Muista tulla seuraamaan pohjoismaista scifististä pöytäjääkiekkoturnausta, FinnCon Kampenia, ja nauttimaan hyvästä seurasta!

Viikonlopun ohjelmaa:

Näyttelyt ja esitykset

Planetaariset visiot-taidenäyttely
Kimmo Isokosken töitä esillä koko viikonlopun ajan con-paikalla
Manga-taidenäyttely
Animeconin taidenäyttelyssä on suomalaisten tekijöiden aikaansaannoksia, enemmän tai vähemmän japanilaisen kulttuurin inspiroimina. Työt tulisi olla paikan päällä viimeistään perjantaina ennen conin alkua, jolloin järjestäjät ripustavat ne esille. Töitä otetaan vastaan etukäteen postissa, erikoistapauksissa on mahdollista sopia myös joku muu kuljetustapa. Työt voi toimittaa osoitteeseen: Animecon/Taidenäyttely, Jyväskylän Kesä, Asemakatu 6, 40100 Jyväskylä. Tsekkaa myös Finnmangan sivut.
Tähtivaeltajan kansikuvanäyttely
Tähtivaeltajan hienoimmat kannet löydät kahvilan pöydiltä!
Sinne ja takaisin
Paikalla valittuja töitä Sinne ja takaisin-näyttelystä.
Verenluovutus-sponssaaminen
Con-paikalla saat Heinlein societyn verenluovutuskehotuksia: jos käyt kahden viikon kuluessa conista luovuttamassa verta saat pinssin postitse. Voit myös ihailla SPR:n näyttelyä.
Keskiaikatanssiesitys
Maahinkaisen tanssiryhmä esiintyy ulkona lauantaina.
MEXICO FANTASTICO la 10.7.
Meksikolaisella elokuvalla on ainutlaatuinen visuaalinen kuvastonsa joka heijastaa maan historiaa, uskontoa, kulttuuria ja politiikkaa. MEXICO FANTASTICO tuo ensi kertaa Suomen valkokankaille latinalaisen Amerikan todelliset kansansankarit, oikeutta puolustavat Las Luchadoras-painijattaret ja legendaarisen Santon. Haluatteko nähdä naamioituneiden naispainijoiden kamppailevan atsteekkimuumion kanssa, yliluonnollisia ponnisteluja vahakabinetissa ja muuta hämmentävää, jota kaupallinen ohjelmisto ei taatusti tarjoa? Tervetuloa Ilokiveen!

Klo 18.00 René Cardona: Wrestling Women vs. the Aztek Mummy / Las Luchadoras Contra La Mumia,1964
Klo 20.00 Alfonso Corona Blake: Santo in the Wax Museum / Santo En El Museo De Cera,1963. Filmit ovat englanninkielisiä.
Ilokivi, Keskussairaalantie 2. Liput 5 euroa/filmi, yhteislippu 8 euroa. Ei lapsille.

Bileet

Heaven and Hell-naamiaisbileet
la 10.7. klo 22.00-04.00 Kahden kerroksen bileet Ilokivessä. Alakerran fetish clubilla synkistellään ja tanssitaan, yläkerran scifi-loungessa voit keskittyä kavereiden kanssa jutusteluun.Yläkerrassa visuaalisena antina on mm. animevideoita ja ehkä myös yllätysmateriaalia... Musiikkitarjonnasta löytyy jokaiselle jotain: scifi-soundtrackien lisäksi iltaa vauhdittavat mm. soft-camp, industrial-tekno, 80's electro-clash ja chill. Dj-listalla on mm. Sami M. (Helsinki Pride) ja monia muita.
Yhteistyössä Bizarre clubin ja Jyväskylän Setan kanssa. Bizarre Club on Jyväskylästä käsin toimiva Suomen suurin fetish- ja s/m -harrastajien yhdistys.
Pääsymaksu on 5 euroa, naamiaisasuun pukeutuneille 4 euroa. Finnconin naamiaisasukilpailuun (kaksi sarjaa: puku ja esitys) osallistuville ilmainen sisäänpääsy! Puvun tulisi olla scifi- tai fantasiahenkinen luomus. Lisätietoja ja ilmoittautumiset naamiaisasukilpailuun. Ilmoittautuminen on mahdollista myös lauantaina Finnconin infotiskillä. huom! kun ilmottaudut, kerro nimesi/ryhmän nimi ja mahdollisesti tarvittava tekniikka.
Lipunmyynti Ilokiven alaovelta alkaen klo 21.30 ja ennakkoon Finnconin infotiskiltä (Yliopiston päärakennus, infotiski, klo 9.30-18.00).
FinnAniGo-bileet
la 10.7. klo 19.00-01.00 bileet vailla ikärajaa Tanssisali Lutakossa! Järjestäjänä Jyväskylän anime- ja mangaseura Tsukiai. Liput 4 euroa, samalla lipulla pääset myös Heaven and Hell-bileisiin.

Kisat, kilpailut ja pelit

Piirustuskilpailu
Kilpailuun saa osallistua millaisilla tahansa lyijykynätöillä, mutta rajoituksena on, että ne tehdään viikonlopun aikana ennen kello 11.00 sunnuntaina. Sunnuntaina työt ovat esillä klo 12.00-15.00 ja con-kävijät saavat äänestää niistä suosikkinsa kisan voittajaksi! Palkinnot jaetaan conin loppuseremoniassa.
Animemusiikkivideokilpailu
Ensimmäisessä suomalaisessa AMV-kilpailussa pääsevät animemusiikkivideoiden harrastajat esittelemään tuotoksiaan kolmessa kategoriassa - draama, toiminta ja komedia. Kilpailun yhteydessä järjestetään yleisöäänestys, jonka perusteella palkitaan parhaat tuotokset. Kilpailu on la klo 16.00-18.00 salissa C1. Palkinnot jaetaan AMV-paneelin alussa su klo 13.00. Lisätietoja kilpailusta löytyy Animeconin AMV-sivulta.
Luonnonvoimien inspiroima-kilpailu
Yaoi.fi järjestää piirustus- ja kirjoituskilpailun Gravitation-animen julkaisun kunniaksi. Ilmoittautumisaikaa on 27.6 asti, parhaat teokset palkitaan heti Animeconin alussa. Lisätietoja kilpailusivuilta.
Jordan-tolpantyöntö
Tule työntämään Jordanin kirjoita tehtyä tolppaa! Nurmikko päärakennuksen takana.
Dance dance revolution-peli
koko viikonlopun. Aulassa voi kokeilla tanssipeliä. Yksi peli ei aikaa paljon vie, joten tanssahtelemaan voi poiketa vaikka ohikulkiessaan. Jos aikaa riittää hetken verran enemmän, voi osallistua tanssipelikilpailuun! Tarkempia tietoja paikan päällä.
Harry Potter-larppi
lauantaina 10.7. Kulttuuriklubi Siperiassa huomaa muuttunut paikka!
Ilmottautumisia otetaan vastaan
hplarp-sivuilla. Larppiin on mahdollista tehdä turistimatkoja myöhemmin ilmoitettaviin aikoihin.
Huomenna He Tulevat-larppi
Sunnuntaina 11.7. Ilokiven alakerrassa. Järjestäjänä Maahinkainen joka on jyväskyläläinen rooli-, strategia- ja näytelmäroolipeliseura.
Maahinkainen esityttää: Huomenna he tulevat
"Heistä syntyi viisauden siemen.
Viisauden siemenestä pavunvarsi.
Pavunvarresta tieto ja vauraus.
Vauraudesta Kolpetin maailma."
-- Viisauden Teknikko

Oletko sinä valmis kohtaamaan haasteen? Omaatko sinä tarvittavat ominaisuudet yllättävissä ja kuolemaa uhmaavissa tilanteissa? Haluatko haastavan, vastuullisen ja kunnioitetun työn?
Täytä hakulomake
http://www.maahinkainen.org/larp/hht/pelasta.htm ja tule mukaan parantamaan maailmaa!

Lisätietoja:
http://www.maahinkainen.org/larp/hht/
hht-info@maahinkainen.org

Työpajat, esitykset ja muut ohjelmat

Kissankorvatyöpaja
la 10.7. klo 11.00-15.00 Ilokivi. Kissankorvatyöpajassa voit askarrella itsellesi pörröiset lisäkorvat. Materiaalimaksu 3e.
Piirustustyöpaja
su 11.7. klo 13.00-16.00 Ilokivi. Piirustustyöpaja aloittelijoille ja vähän pidemmälle päässeille. Työpajassa keskitytään hahmosuunnitteluun ja käydään läpi animen ja mangan perushahmotyyppejä esimerkkien ja oman työstämisen kautta. Tuo omat piirustuksesi mukaan! Maksimiosallistujamäärä 15, ilmoittaudu infotiskillä. Osallistujien toivotaan tuovan omia piirustusvälineitä mukaan.
Huutokauppa
la 10.7. klo 16.00 aulassa. Huuda itsellesi jotain kliffaa, tai tuo omat tavarasi myytäväksi! Jos haluat myydä jotain, ilmoita huutokaupan järjestäjälle Pasille. Voit myös lahjoittaa tavaroita huutokaupattavaksi Finnconin ja Animeconin hyväksi.

Tapaamiset

Kaffeklatch Robin Hobbin kanssa
su 11.7. kello 13.00 ravintola Sohwin kabinetti huom! max 13 osallistujaa, ilmottaudu mukaan infotiskillä!
Kaffeklatch tarkoittaa noin tunnin rauhallista jutustelua kunniavieraan kanssa rauhallisessa paikassa.
Kaffeklatch Gwyneth Jonesin kanssa
su 11.7. kello 15.00 ravintola Sohwin kabinetti huom! max 13 osallistujaa, ilmottaudu mukaan infotiskillä!
Kaffeklatch John Cluten ja Toni Jerrmanin kanssa
su 11.7. klo 12.00 ravintola Sohwin kabinetissa huom! max 13 osallistujaa, ilmottaudu mukaan infotiskillä!
Risingshadow.net-tapaaminen
la 10.7. kello 13.00 Ilokivi
Suomen Tolkien-seuran tapaaminen
la 10.7. kello 17.00 Ilokivi
Gosurori-piknik
la 10.7. kello 14.00 Nyyttikestipiknik (säävarauksella) japanilaisesta gosurori/EGL-kulttuurista ja -muodista kiinnostuneille. Pukeudu ihanimpiin pitsiröyhelöihisi ja tule nauttimaan kaltaistesi seurasta. Oma tee/mehumuki ja jotain jaettavaa syötävää tai juotavaa mukaan. Piknikpaikalle lähdetään aulasta.
Xena-fanitapaaminen
su 11.7. kello 15.00 Kirjailijatalo. Myös näytelmä "Kaunottaria, hirviö, ja Apollon sauva"
Buffy-fanitapaaminen
su 11.7. kello 12.00 Kirjailijatalo
Konnun keskustelualueen tapaaminen
su 11.7. klo 13.00 Kirjailijatalo
Bookcrossing-tapaaminen
su 11.7. klo 14.00 Kirjailijatalo
Vuotava noidankattila-foorumin tapaaminen
su 11.7. klo 14.00 Ilokivi

Viides scifi-tutkijatapaaminen
Finnconin tutkijatapaaminen järjestetään Jyväskylän yliopiston tiloissa nyt kahtena päivänä peräkkäin, to 8.7 klo 12.00-16.00 ja pe 9.7. klo 10.00-16.00
Teetkö opinnäytetyötä tai artikkelia scifiä, fantasiaa tai kauhua sivuavista aiheista? Haluatko asiantuntevaa palautetta? Tekisikö mieli keskustella aiheesta muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa? Olisiko muuten vain mukavaa tavata muita sf/fantasian tutkijoita?
Viidettä kertaa järjestettävään tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki scifiä, kauhua tai fantasiaa kirjallisuudessa, elokuvassa ja sarjakuvassa tutkivat opiskelijat proseminaaritasolta tutkijoihin saakka.
Päivien aikana puheenvuoron pitävät myös Finnconin ulkomaiset kunniavieraat Gwyneth Jones (tieteiskirjallisuus) ja Robin Hobb (fantasia), ja he ovat lupautuneet vastaamaan kysymyksiin kyseisten lajityyppien tutkimuksesta. Tapahtumaan on perinteisesti voinut tuoda kommentoitavaksi materiaalia ajatelluista luonnoksista aina lähes valmiisiin töihin saakka. Ajan ja muiden resurssien rajallisuuden vuoksi pyri kohtuullisen lyhyeen esitykseen, jossa on näkyvissä ne keskeiset ongelmat, joihin toivot kommentteja. Tekstin keskeneräisyys ei suinkaan ole este!
Etukäteen toimitetuista papereista antavat palautetta FT Frans Mäyrä, FT Markku Soikkeli, YTT Liisa Rantalaiho ja FL Merja Leppälahti.
Toimi näin:
-ilmoita mahdollisimman pian, jos olet kiinnostunut osallistumaan tutkijatapaamiseen
-lähetä materiaalia (artikkeliluonnos, proseminaarityön johdantoluku tms.) keskustelun ja palautteen pohjaksi Irma Hirsjärvelle viimeistään 1.7. mennessä
-muista laittaa täydelliset yhteystietosi, erityisesti sähköpostiosoite, sillä tapaamispaikka päätetään osallistujien lukumäärän varmistuttua ja ilmoitetaan osanottajille 2.7.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: tutkijatapaamisen koordinaattori Irma Hirsjärvi, puh: 050 - 5915 461